SIB (Starters International Business)

SIB staat voor Starters International Business.

De regeling Starters International Business (SIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt bedrijven in hun landenoriëntatie: de eerste stappen over de grens. Agent4sales helpt u met deze SIB als exportpartner op weg naar Duitsland, België, Polen, Frankrijk en andere Europese landen. Als RVO-adviseur bouwen we een exportstrategie in internationaal ondernemen. Maar ook buiten Europa kunnen we je ondersteunen. Als SIB-adviseur bouwen we een exportstrategie in internationaal ondernemen.

Vouchers

De SIB kent verschillende vouchers: Coachingsvoucher, Kennisvoucher (marktonderzoek) en Marktentreevoucher. De SIB-regeling biedt een gratis voucher voor marktoriëntatie en een aantal vouchers met 50% subsidie.

Coachingsvoucher

Een coachingsvoucher of voucher individuele coaching is bedoeld voor mkb-ondernemers die zich willen oriënteren op exporteren. In 3 tot 5 gesprekken geeft Agent4sales je handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland, gemiddeld in zo’n 4 maanden. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. We werken aan een actieplan voor een internationaliseringsstrategie van je organisatie. We bepalen eerst samen in welke landen de kansen liggen. Hierbij kijken we naar je wensen, doelen en de bijzondere kenmerken van je product of dienst en onderneming. Daarna onderzoeken we met een marktonderzoek hoe interessant deze landen precies zijn voor je bedrijf. Als laatste maken we een lijst van wat nodig is om succesvol te worden in deze landen. Zo krijg je een actieplan om te starten met internationaal ondernemen. De voucher hiervoor is gratis. Agent4sales ontzorgt u daarbij als RVO-adviseur met de aanvraag en beheer van dit SIB-voucher.

Kennisvoucher

Het tweede voucher, de SIB-kennisvoucher, is bedoeld om je exportwensen met marktonderzoek te ondersteunen. Hierbij is al een doelland (en doelmarkt) uitgekozen. De kosten voor dit marktonderzoek worden voor de helft vergoed (tot een maximum van € 2.500).

Markentree voucher

Tenslotte biedt de regeling Starters International Business de SIB Voucher Markentree. Deze voucher kan worden ingezet bij de marktentree van een specifiek doelland zoals Duitsland. Ook hierbij worden de kosten van Agent4sales voor 50% vergoed door overheidssteun (tot een maximum van € 2.500). De SIB wordt vooral voor Duitsland ingezet. De eerste stappen naar Duitsland worden hierdoor eenvoudiger. Met deze SIB-voucher wordt internationaal ondernemen een stuk aantrekkelijker. Agent4sales kan als RVO-adviseur een strategisch exportplan voor marktentree ontwerpen tot new business. En met de Marktentreevoucher brengt Agent4sales je in contact met de juiste personen in je nieuwe exportland.

Doordat Agent4sales deel uitmaakt van een wereldwijd netwerk van business consultants bied dit bij een markttoegang enorme kansen.

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak voor een inspirerend gesprek over de SIB-regeling.

BOEK EEN AFSPRAAK

Neem vandaag nog contact met ons op!