Pure Breeze: luchtventilatie

Bezoek onze stand van VIRUSCLEANING op de virtuele Hannover Messe. Innovatieve apparaten voor infectiepreventie. De Viruscleaner om oppervlakten binnen 2 minuten te reinigen (>40.000 branduren, snelle ROI, zonder schadelijk residu) en de Pure Breeze om lucht virusveilig te ventileren.

Onder de naam Viruscleaning bieden wij een tweetal apparaten aan, die in staat zijn elke ruimte en oppervlakte te reinigen en te desinfecteren van Covid-19, Sars, H5N1, H1N1 (influenza), MRSA en andere virussen, maar ook bacteriën, gisten, schimmels, protozoa en algen.

UVC, een onzichtbaar licht, wordt al gedurende decennia door een verscheidenheid aan bedrijven en industrieën al toegepast. Bij ziekenhuizen, industrie, horeca is er een fikse behoefte om lucht, water, en oppervlakten te desinfecteren (tussen 200 en 280 nm). UVC-energie wordt geabsorbeerd door nucleinezuren in het RNA en DNA, wat resulteert in covalente bindingen die bij de juiste dosis ervoor zorgen dat de ziekteverwekker zich niet meer kan voortplanten en infecteren.

Een van de grote voordelen van deze natuurlijke technologie, dus geen chemisch proces, is dat het geen schadelijke residu achterlaat, hetgeen bij andere methoden wel het geval is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ionisatie, ozon, waterstofperioxide en chloor. Bovendien biedt UVC een 24×7 oplossing. Er zijn diverse artikelen die u hierover kunt lezen.

Meer informatie op onze website waar men UVC momenteel hanteert: ziekenhuizen bijvoorbeeld.

De Viruscleaner is een mobiel apparaat dat oppervlakten in elke ruimte binnen twee minuten compleet reinigt van mogelijke bacteriën, schimmels, gisten en virussen.

De Viruscleaner is een robuust apparaat (geanodiseerd aluminium) bestaande uit 5 LED stroken om een 360 graden werking te krijgen. Daar blootstelling aan UVC door mensen een beperkt risico met zich meebrengt is het te adviseren om tijdens het proces van die twee minuten niet gelijk in de ruimte aanwezig te zijn. Dat is goed waar te nemen door geluid- en lichtsignalen. HIER kunt u dat in de film bekijken.

Het gebruik van de Viruscleaner is vrij simpel. De schoonmaker/schoonmaakster rijdt de Viruscleaner in de ruimte en plaatst het apparaat op een centrale plek. Zodra de stekker in het stopcontact wordt gestoken, verlaat de schoonmaker de ruimte. Ongeveer na twee minuten (met signalering) is het apparaat uitgeschakeld en kan de schoonmaker de stekker weer veilig uit het stopcontact halen en naar een volgende ruimte gaan. Er is dus geen technische kennis voor nodig (plug & play). Het voordeel van LED boven kwarts (kwarts wordt vanwege het kwikgehalte niet meer geproduceerd):

Ruim 40.000 branduren. Immers een LED lamp heeft een veel langere levenduur dan een spaarlamp. De Viruscleaner gaat dus vele jaren mee.
Minder energie: De zeer lange levensduur van de Viruscleaner zal om en nabij de 40.000 branduren amper capaciteitsverlies hebben. Dat ligt zelfs onder de 10%.
Het rendement van kwartslampen is slecht 50% aan het einde van zijn vermogen.
LED lampen gebruiken ruim 50% minder elektriciteit dan de traditionele gloei-, fluorescentie- en halogeenopties. Energiebesparing dus.
LED lampen zijn veel beter beschermd tegen breuk, waardoor de kwetsbaarheid nauwelijks enig risico met zich mee brengt.
LED is duurzaam, natuurlijk en recyclebaar.
“Last but not least” zijn LED lampen aanzienlijk goedkoper dan kwartslampen.

UVC gecombineerd met LED technologie heeft een uiterst effectief resultaat dat 15x langer meegaat dan de conventionele technieken. De gecertificeerde LED lampen worden uitsluitend in Europa geproduceerd, waardoor de controle op de duurzaamheid van het materiaal gegarandeerd is. De viruscleaner is in Nederland ontwikkeld en wordt geheel in Nederland geproduceerd en geassembleerd met Nederlandse en Europese materialen met CE Keurmerk en veiligheidsvoorschriften. De garantie wordt afgegeven voor twee jaar.

De Pure Breeze, het tweede mobiele apparaat, is eenvoudig inzetbaar als alternatief voor natuurlijke luchtventilatie en recirculatie van binnenruimten. Met behulp van een HEPA 14 filter en UVC LED kan de lucht in elke ruimte 24×7 worden gedesinfecteerd en gereinigd. Omdat UVC in deze ventilator is ingebouwd en daarmee een gesloten systeem is, kun je de Pure Breeze neerzetten en kan men tijdens de werking ervan gewoon in de ruimte aanwezig zijn. Ook de Pure Breeze zorgt voor een mobiele en complete oplossing ten aanzien van desinfectie. In een korte tijd is de gehele lucht ververst. In aanvulling op oppervlaktereiniging, dat vaak een momentopname is, biedt de combinatie van beide apparaten een virusveilige omgeving.

In deze Pure Breeze zit een HEPA 14 filter. Dat is een NEN-EN 1822.1 gecertificeerde filter, die alle micro aerosols, waarmee mogelijke virussen zich voortbewegen, uit de lucht filteren. HEPA wordt al langer ingezet in ziekenhuizen, bij asbestsanering en de industrie (o.a. ASML, Radboud universiteit, UMCG, Maasstad Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, AstraZeneca en Abbott).

De Viruscleaner is sedert begin 2021 beschikbaar, de Pure Breeze is vanaf april 2021 leverbaar.