SIB Coachingsvoucher

De eerste stappen over de grens met een SIB Coachingsvoucher

Denk je er aan om je bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar het buitenland? Heb je plannen de grens over te gaan? Maar je weet nog niet waar en hoe?

Agent4sales is door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) aangemerkt als adviseur je daarbij te begeleiden. SIB staat hierbij voor Starters International Business. De SIB Coachingsvoucher biedt een gratis coachingstraject ter waarde van € 2.500. Deze voucher wordt vanuit het Ministerie van BuZa via de RVO 100% gesubsidieerd.

De Staatscourant vermeldt over het SIB Coachingsvoucher: “individuele coaching: een samenhangend geheel van activiteiten gericht op het versterken van de voorwaarden voor duurzaam internationaal ondernemen van de MKB-onderneming, met als kern drie à vijf coachingsgesprekken welke resulteren in het formuleren van een actieplan voor een internationaliseringstrategie van de onderneming”.

Deze individuele coaching is een bewustwordings- en activeringstraject met een land- of regio onafhankelijke oriëntatie.
De SIB Coachingsvoucher biedt drie tot vijf coachingsgesprekken, onder andere over de volgende thema’s:
1. Motivatie, ambitie en onderscheidend vermogen. In deze stap worden op basis van je ambitie en het onderscheidend vermogen van je product/dienst en onderneming kansrijke exportmarkten geïdentificeerd. Waar ben je goed in?
2. Marktinformatie. Tijdens deze stap wordt de aantrekkelijkheid van geselecteerde markten nader onderzocht. Wat zijn de meest kansrijke markten?
3. Interne analyse. In deze laatste stap inventariseren we wat nodig is om succesvol te worden op deze markten. Wat moet er gebeuren om succesvol te zijn?

Dit coachingstraject resulteert in het formuleren van een concreet actieplan of actiepuntenlijst. Meer informatie is te vinden op de website van de RVO.

Sinds vorige jaar heeft de RVO besloten dat de onderneming zelf de aanvraag doet. Voorheen kon Agent4sales, als een van de adviseurs, dit namens het bedrijf doen. Graag ondersteunt Agent4sales u desondanks graag waar mogelijk.

Bij goedkeuring van de subsidieaanvraag wordt na afronding van het traject de SIB Coachingsvoucher overgedragen aan Agent4sales. Je ontvangt dan een factuur van Agent4sales, waarbij je alleen de btw (€525,00) betaalt (aftrekbaar van de belasting). Nogmaals: u ontvangst onze diensten gratis.

Agent4sales heeft al een aantal MKB bedrijven succesvol in hun exportwensen ondersteunt. Hierbij een greep van de verschillende projecten:

> Een bedrijf met een unieke oplossing op het gebied van de stomaverzorging. Agent4sales onderzocht hierbij de verschillende relevante doelgroepen (klanten, partners en beïnvloeders) in Duitsland en bracht daarna het bedrijf aan tafel bij de juiste beslissers van deze doelgroepen;

> Een bedrijf, gespecialiseerd in AED’s wilde uitbreiden naar het buitenland. Agent4sales onderzocht daarbij onder meer de marktkansen, het concurrentieveld, de waardepropositie en marktentree door strategisch (markt) onderzoek en testprojecten om relevante marktinformatie te ontvangen, zodat de juiste verkoopstrategie ontwikkeld wordt voor deze marktentree;

> Een bedrijf met een unieke propositie op het gebied van een 3D tuinontwerp, inclusief bewatering- en verlichtingsplan, werd door Agent4sales ondersteund door een uitgebreid marktonderzoek naar kerncijfers en marktontwikkelingen, alsmede een versterking van haar waarde propositie en het creëren van een businessplan voor een exportstrategie. Daarnaast ondersteunde Agent4sales dit bedrijf specifiek in de markttoegang van Duitsland en het maken van afspraken met strategische partners.

> Een bekende Foodspecialist uit Limburg verzorgt succesvolle kookdemonstraties en proeverijen bij supermarkten, groothandels en beurzen. Ook detacheren ze geschikt personeel voor de verkoop van food bij o.a. pretparken. Samen hebben we gekeken hoe we dit concept kunnen internationaliseren, zodat ze ook met export succesvol kunnen zijn. Dit heeft ondanks de beperkingen rond de coronacrisis geresulteerd in een aantal interessante potentiele deals.

> Een “eenvrouwszaak”, gespecialiseerd in promotie en branding binnen de FMCG wil haar concept tevens uitbreiden naar het buitenland. Agent4sales brengt met haar diensten dit bedrijf op een hoger plan, zodat de weg vrijgemaakt wordt voor internationaal succes.

Door de combinatie van passie, taal- en cultuurkennis, verkooptalent, een gedegen netwerk en een visie van succes is Agent4sales in staat je op maat te begeleiden naar een succesvolle uitbreiding van je markt in het buitenland.

Wilt u deze kans ook oppakken? Neem contact met ons op en vraag vandaag nog deze gratis voucher aan.

NEEM CONTACT MET ME OP

BOEK EEN AFSPRAAK