SIB Coaching

De eerste stappen over de grens met een SIB Coaching

Denk je er aan om je bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar het buitenland? Heb je plannen de grens over te gaan? Maar je weet nog niet waar en hoe?

Agent4sales is door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) aangemerkt als adviseur je daarbij te begeleiden. SIB staat hierbij voor Support International Business. De SIB Coaching biedt 50% subsidie op een coaching traject met een maximum van € 1.000. Deze subsidie wordt vanuit het Ministerie van BuZa via de RVO verstrekt.

Voor wie is deze subsidie bedoeld? Nederlandse MKB bedrijven die zich volgens de Staatscourant georiënteerd hebben op een doelland buiten Nederland en die potentie en ambitie hiertoe hebben.
Deze coaching resulteert in het formuleren van een concreet actieplan of actiepuntenlijst. Het doel van de gesprekken met de coach is dat de ondernemer/aanvrager in staat is om zelf een exportplan op te stellen. Meer informatie is te vinden op de website van de RVO.

Sinds vorig jaar heeft de RVO besloten dat de onderneming zelf de aanvraag doet. Voorheen kon Agent4sales, als een van de adviseurs, dit namens het bedrijf doen. Graag ondersteunt Agent4sales u desondanks graag waar mogelijk. Zo is het bij de aanvraag belangrijk te beschikken over een zogenaamde eHerkenning 2+.
Daarnaast ontvang je van agent4sales een offerte en een CV, die je upload op het platform van de RVO.

Bij goedkeuring van de subsidieaanvraag ontvang je dan op basis van de offerte een factuur van Agent4sales, waarbij je slechts 50% van de aangevraagde offerte betaald (plus de btw). De subsidie wordt 21 weken na de toekenningsdatum vastgesteld.
De coaching omvat maximaal 3 gesprekken van 2 uur. Hiervan maak je als ondernemer gespreksverslagen.

Voor het gehele aanbod van subsidies in het kader van deze SIB regeling geldt een maximum subsidiebedrag van € 6.500 per MKB-onderneming per kalenderjaar.

Een greep uit de expertise van agent4sales in SIB coaching

Agent4sales heeft al een aantal MKB bedrijven succesvol in hun exportwensen ondersteunt. Hierbij een greep van de verschillende projecten:

> Een bedrijf met een unieke oplossing op het gebied van de stomaverzorging. Agent4sales onderzocht hierbij de verschillende relevante doelgroepen (klanten, partners en beïnvloeders) in Duitsland en bracht daarna het bedrijf aan tafel bij de juiste beslissers van deze doelgroepen;

> Een bedrijf, gespecialiseerd in AED wilde uitbreiden naar het buitenland. Agent4sales onderzocht daarbij onder meer de marktkansen, het concurrentieveld, de waardepropositie en marktentree door strategisch (markt) onderzoek en testprojecten om relevante marktinformatie te ontvangen, zodat de juiste verkoopstrategie ontwikkeld wordt voor deze marktentree;

> Een bedrijf met een unieke propositie op het gebied van een 3D tuinontwerp, inclusief bewatering- en verlichtingsplan, werd door Agent4sales ondersteund door een uitgebreid marktonderzoek naar kerncijfers en marktontwikkelingen, alsmede een versterking van haar waarde propositie en het creëren van een businessplan voor een exportstrategie. Daarnaast ondersteunde Agent4sales dit bedrijf specifiek in de markttoegang van Duitsland en het maken van afspraken met strategische partners.

> Een bekende Foodspecialist uit Limburg verzorgt succesvolle kookdemonstraties en proeverijen bij supermarkten, groothandels en beurzen. Ook detacheren ze geschikt personeel voor de verkoop van food bij o.a. pretparken. Samen hebben we gekeken hoe we dit concept kunnen internationaliseren, zodat ze ook met export succesvol kunnen zijn. Dit heeft ondanks de beperkingen rond de coronacrisis geresulteerd in een aantal interessante potentiele deals.

> Een “eenvrouwszaak”, gespecialiseerd in promotie en branding binnen de FMCG wil haar concept tevens uitbreiden naar het buitenland. Agent4sales bracht met haar diensten dit bedrijf op een hoger plan, zodat de weg vrijgemaakt wordt voor internationaal succes.

> Een bedrijf met een modieuze kledingbeschermer voor volwassenen heeft agent4sales voorzien van exportadvies, een beknopt marktonderzoek met potentiele afzetkanalen in Duitsland

Door de combinatie van passie, taal- en cultuurkennis, verkooptalent, een gedegen netwerk en een visie van succes is Agent4sales in staat je op maat te begeleiden naar een succesvolle uitbreiding van je markt in het buitenland.

Wilt u deze kans ook oppakken? Neem contact met ons op en vraag vandaag nog deze subsidie aan.

BOEK EEN AFSPRAAK