Exporteren naar Duitsland

Met Agent4sales exporteren naar Duitsland

Overweeg je om te exporteren naar Duitsland? Dan ben je een van de bijna 40.000 bedrijven die je al voor zijn gegaan. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. Ongeveer 18% van de Nederlandse import en 24% van de Nederlandse export betreft Duitsland. Export naar Duitsland is gegroeid met meer dan 6,7% van het bbp tot € 113,2 miljard in 2018. Duitsland is bij uitstek exportpartner nummer 1 van Nederland. Ons buurland biedt volop kansen voor ondernemers. Agent4sales biedt al ruim 20 jaar ondernemers en bedrijven exportbegeleiding naar en in Duitsland.

De exportsubsidies, welke het Ministerie van Buitenlandse Zaken bieden, verlagen daarbij de drempel om over de grens te gaan. Als exportspecialist en aangemerkt als RVO-adviseur begeleidt Agent4sales al meer dan 20 jaar succesvol ondernemingen op de Duitse markt. in elke fase van internationalisering en markttoegang ondersteunt Agent4sales op maat. Uiteraard met een duidelijke, doelgerichte en gedreven verkoopfocus.

Plan vandaag nog een vrijblijvende en inspirerende afspraak in voor een videoconferentie van maximaal 30 minuten. Na het boeken van een afspraak ontvangt u een uitnodiging voor een online sessie.

BOEK EEN AFSPRAAK

Exportsubsidie voor marktonderzoek Duitsland

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt MKB bedrijven de mogelijkheid onder professionele begeleiding de Duitse markt binnen te gaan. De regeling SIB (Starters International Business) verstrekt hiervoor een Kennisvoucher. Deze voucher biedt een tegemoetkoming van 50% in de advieskosten tot een maximum € 2.500 exclusief btw.

Agent4sales brengt uw marktpotentiaal in beeld met een gedegen marktonderzoek, doelgroepanalyse en concurrentieanalyse. Zo worden relevante data verzameld, geanalyseerd en geïnterpreteerd, Verkoopmodellen worden gepresenteerd en afgewogen. Een duidelijk stappenplan wordt uitgezet.

Exportsubsidie voor marktentree in Duitsland

Na onderzoek wil je uiteraard de markt binnengaan. De voucher marktentree subsidieert deze activiteiten, gericht op het positioneren van je bedrijf in Duitsland. Agent4sales brengt je in contact met je toekomstige klanten, resellers, handelsvertegenwoordigers en partners. En we introduceren je bij lokale netwerken en hun experts. Waar nodig gaat Agent4sales met je mee en geeft ondersteuning op maat. Kortom: een vakkundige begeleiding in strategisch, tactisch en operationeel gebied. Ook hier geldt weer een subsidie van 50% in de kosten tot een maximum van € 2.500. Meer informatie is te vinden op de website van het RVO. Voor ondernemers uit Drenthe, Friesland en Gelderland liggen er extra subsidiemogelijkheden. Vraag meer informatie via de contactpagina.

Onze expertise in Duitsland:

  • Meer dan 20 jaar werkervaring in Duitsland;
  • Agent4sales heeft tientallen bedrijven richting Duitsland begeleid;
  • Agent4sales beschikt over een zeer kwalitatief netwerk van partners die je op alle andere gebieden kunnen ondersteunen (zoals PR/media, marketing, juridisch- en belastingzaken, serviceteams, recruitment, taal & cultuur en financiën);
  • Agent4sales heeft een volledig Duitse vestiging (2007-2017) met verkoopteam van native speakers opgezet en ontwikkeld;
  • Agent4sales heeft in drie maanden tijd een internationaal exportteam in Duitsland getransformeerd tot het zelfstandig uitvoeren van een new business strategie.

Agent4sales is aangemerkt om namens de RVO individuele coachtrajecten uit te voeren in het kader van de regeling Starters International Business (SIB).

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.

Ondersteuning op maat

Om bedrijven effectief te kunnen begeleiden biedt agent4sales u bijna in elke fase van internationalisering en markttoegang ondersteuning op maat, Zo bieden we bij voorbeeld afzonderlijk aan: marktonderzoek, de interculturele voorbereiding op Duitsland, effectieve telefonische acquisitie en leadgeneratie, beursbegeleiding (voor, tijdens en na de beurs), de implementatie van een export- of verkoopteam voor Duitsland of een Duitse (interim) Verkoopleider.

Handelsvertegenwoordiging in Duitsland

Bij interesse in een geschikte handelsvertegenwoordiger kunt u zich via deze link registreren.